Натурална козметика и ползата от нея!

Натуралната козметика, ползите от нея и провилното опаковане.

В днешно време повечето хора предпочитат натурална козметика за себе си. Повечето от тях избират козметика на базата на съставките и на ползата върху тяхната кожа, за тяхното здраве, и държат да са направени от материали, които не са вредни за околната среда.

В България има много билкови и натурални съставки, затова има и много български фирми, които произвеждат натурална козметика.

Какво имаме предвим термина “натурална козметика ” ?

Натурална е козметиката, която е направена от съставки с натурален произход, които представляват активните съставки на продукра.

Те не са задължително билкове. Тези съставки могат да произхождат и от житовни. Те не са прекалено обработени; те не съдържат парабени или други стимулатори и са екологично чисти. Техните опаковки бутилки, буркани или кутийки също не са вредни за околната среда и са подходяши за опазването на продуктите.

Ако използвате или правите натурална козметика,уверете се че, опаковките, които използвате за безвредни за околната среда и стават за опазването на продукта Ви.

Тъмните опаковки, стъклените опаковки или акрилните опаковки са най-подходяши за Вашата натурална козметика.

Натуралната козметика е спечелила доверието на хората, защото :

  • Висок процент на натурални суровини.,
    В зависимост от техния състав, можем да разделим естествената козметика на 100% натурални, които са основно масла, които нямат добавки и б) козметика с естествен произход, към която принадлежат почти всички естествени козметични продукти. Активните съставки са естествените вещества, но могат да съдържат и синтетични вещества. Процентът на естествените съставки варира между 10% – 90%, но никога не достига 100%.
  • Липсата на странични ефекти
    Тъй като не съдържат никакви химикали, рискът от алергия е нисък. Тези козметични продукти не блокират порите и не оставят кожата ви суха или мазна. Натуралната козметика не съдържа парабени, въпреки че някои от съставките им могат да предизвикат алергия, която идва от суровините, освен ако не са биологични суровини.

Няма тест за животни.

Компаниите, които произвеждат натурална козметика, имат благоприятна за околната среда политика, не само когато става въпрос за хора, но и за животни.

Липса на вредни консерватори.

Консерваторите, които се използват в естествената козметика, удължават живота им, обикновено за период от 6 до 9 месеца. След отваряне на продукта, трябва да го съхранявате в хладилника и да го използвате в рамките на един месец. Винаги можете да се консултирате с етикета на продукта.

Достъпни.

Натуралната козметика е по-достъпна в сравнение с козметиката, която има химикали вътре, тъй като се произвеждат от по-малки предприятия, които запазват продуктите си на ниски цени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *