Значението на правилната опаковка при хранителните продукти

Опаковката на хранителните продукти е основна част от производствения процес от производството до потребителя.
Опаковките осигуряват запазването на доброто качество на продукти, защитават от микроби, също така намалеяват и използването на консерванти.


Хартията, стъклото, алуминия и пластмасата допринасят за запазването на хранителните съставки на хранителните продукти.
Може да поставите етикет върху опаковките, с цялата необходима информация за продукта- съставки, срок на годност, хранителна стойност и тн.
Например, специфичната тъмна бутилка за зехтин, през цялото време предвазва маслото от слънчева светлина.

Правилната опаковка помага за запазването на миризмата и вкуса на хранителните продукти за по-дълъг период от време
Билките и подправките трябва да се запечатат херметически в алуминиеви или пластмасови опаковки, за да се запази свежестта миризмата им.
Хранително-вкусовата промишленост се развива постоянно, а нея се развиват както първичните така и вторичните материали. И вследствие се развиват и опаковките, така че да отговарят на нуждите на хранителната индустрия и потребителите.

И накрая, да не забравяме, че като потребители трябва да се грижим за правилното съхранение на хранителните продукти, независимо от опаковката. Винаги трябва да четем етикетите с информацията, да ги съхраняваме на тъмни и сухи места, ниска температура и далеч от влага или миризми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *